SSL aanvragen voor websites en webshops

SSL: een pré voor websites, een must voor webshops 

Is het je wel eens opgevallen dat de URL’s van sommige websites beginnen met ‘http://’ en andere met ‘https://’? Waar komt deze schijnbaar kleine toevoeging vandaan en wat kan dit voor jou betekenen? Simpel gesteld betekent de extra ‘s’ dat de verbinding van de website is gecodeerd. Hierdoor kunnen kwaadwillende personen geen data van de website onderscheppen. De technologie die dit mogelijk maakt heet SSL, de Engelse afkorting voor ‘Secure Sockets Layer’. Allemaal leuk en aardig, maar heb je dat wel echt nodig als website?

 

SSL voor je webshop

Een webshop kan eigenlijk niet meer zonder een SSL-certificaat, en wel om de volgende redenen:

  • Met SSL bescherm je de persoonlijke gegevens van je klanten, zodat ze niet ten prooi vallen aan kwaadwillende personen.
  • De meeste keurmerken voor webshops, verplichten het gebruik van SSL door hun leden. Bovendien ben je ook bij de wet verplicht om je klanten zo goed mogelijk te beschermen tegen gegevensdiefstal.
  • Het gebruik van SSL zorgt voor een betrouwbare uitstraling van je website, waardoor klanten eerder tot een aankoop zullen overgaan. 

 

SSL voor de SEO van je website

Google wil het gebruik van SSL in de toekomst steeds zwaarder laten wegen in hun zoekresultaten. Google wil graag dat internetgebruikers veilig surfen en ziet daarom het liefst dat elke website overgaat op het gebruik van SSL. Wanneer je website niet SSL-gecertificeerd is, zal hij lager ranken in Google.

 

In de toekomst willen browsers bovendien gebruik gaan maken van pop-up meldingen, die de gebruiker waarschuwen dat de website geen SSL-certificaat heeft. Als een klant bijvoorbeeld een contactformulier invult, kan deze in de toekomst een melding krijgen dat de verbinding niet veilig is. Uiteraard zal zo’n pop-up melding de websitebezoeker afschrikken, waardoor het aantal conversies aanzienlijk zou kunnen dalen.   

 

Kortom, door het gebruik van SSL:

  • Beveilig je de gegevens die klanten via jouw website versturen;
  • Zorg je voor een betrouwbare uitstraling van jouw website;
  • Komt je website hoger in de zoekresultaten terecht dan zonder SSL-certificaat;
  • Krijg je niet te maken met lastige pop-up meldingen die je klanten afschrikken als zij gegevens invullen;
  • Zorg je ervoor dat je conversies niet zullen teruglopen.

 

SSL-certificaat aanvragen

Overtuigd van de voordelen van een SSL-certificaat voor jouw website? Wij helpen je hier graag mee. Doordat we het validatieproces van de SSL-aanvragen hebben geoptimaliseerd, kunnen wij SSL-certificaten nu voor een lagere prijs aan onze klanten aanbieden! De eenmalige kosten van een aanvraag bedragen € 25,- (voorheen € 100,-) en de maandelijkse kosten bedragen € 2,95 (voorheen € 4,95). De maandelijkse kosten zullen jaarlijks worden afgerekend.

Naam:
Bedrijfsnaam:
E-mailadres:
SSL aanvraag voor de volgende website(s):